Mini cheescake s vůní levandule

Náplň
1 kelímek mascarpone ( cca 200g )
1 kelímek tvarohu ( cca 200g )
140g cukru 
2 vejce
1 lžíce struhané kůry z bio citronu
1 vanilkový cukr
mandlová esence

Korpus
1 balení máslových sušenek BeBe
40g másla + kousek na vymazání formy

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je. Přidejte máslo a zpracujte, aby se vše spojilo. Vymažte dortovou formu o průměru 20 cm. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dejte chladit.
V robotu nebo metličkou dohladka zpracujte mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a mandlovou esenci ( asi kávovou lžičku ). Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus. Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechte vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici. 
Poznámka - já jsem na horký, čerstvě vyndaný dort položila pár snítek levandule. Díky tomu dostal lehký levandulový nádech, který ve spojení s mandlovou esencí byl naprosto úžasný! A ta vůně? :)


Komentáře

Oblíbené příspěvky