/Domácí sojová sekačka s dýňovou kaší/

KAŠE
- půl dýně Hokaido
- pár brambor
- mléko/rostlinné mléko
Dýni nakrájím na větší kousky, pokapu olivovým olejem a dám péct na 200°C cca 20 minut do trouby, do změknutí.Mezitím uvařím brambory. Změklou dýni rozmixuji s bramborem a mlékem v kaši, dochutím solí a popř. pepřem.
SEKANÁ
- 1 balení sojové drti
- majoránka
- 2 vejce /nemusí/
- strouhanka
- pepř
- mletý kmín
- sůl
- 3 stroužky česneku
- bramborový škrob
- 1 cibule
Soju uvařím /dle svojí chuti/, vymačkám přebytečnou vodu a smíchám v míse s cibulí, prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem, pepřem, solí, vejcem, škrobem, strouhankou. Těsto prohnětu a přidávám strouhanku dokud se pořádně nespojí a nedrží tvar. Vyválím šišku a dám do pekáče společně s trochou másla, vývaru ze soji, a zel. bujónem. Peču na 200°C cca 1,5 hodiny, dokud se se na povrchu neudělá hnědá krusta. Při pečení podlejvám.


Komentáře

Oblíbené příspěvky