/Paštika ze sojových bobů/

Sojové boby...koření...víno.. a výborná vegetariánská paštika je na světě!

- sojové boby /předem namočené a uvařené/
- máslo
- provensálské koření
- sůl a pepř
- bobkový list
- pepř černý celý
- červené suché víno
- zel. vývar
- cibule
- smetana 30%


Sojové boby /asi 250 g/ den předem namočím a poté uvaříme. Na jemno nakrájenou cibuli necháme zpěnit na másle, přidáme sojové boby, provensálské koření, sůl, pepř a chvilku smažíme. Připravíme si 200 ml silného zeleninového vývaru či bujónu, kterým zalijeme boby a přidáme trochu vína, necháme 10-15 minut povařit. Povařené boby dáme do mixéru a mixujeme dohladka, v průběhu přidáváme smetanu a pár kostek másla dokud paštika nemá konzistenci husté omáčky...popřípadě dochutíme solí/pepřem/kořením/vínem. Ještě teplou dáme do mističek či skleniček, ozdobíme bobkovým listem, pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme zchladit a můžeme jíst! Ještě se hodí vmíchat kousky mandlí, ale na ty já jsem zapomněla.

Komentáře

Oblíbené příspěvky