Kapr na bylinko-vinném krému a pečené brambory na másle s česnekem a meduňkou

-kapr
-brambory
-meduňka (čerstvá)
-česnek
-pepř
-kmín
-máslo
-bílé víno
-směs sušených bylinek (tymián, oregano)
-hladká mouka
-olej na smažení (nebo máslo)

Nejdříve si nakrájíme brambory na čtvrtky a předvaříme (osolíme a okořeníme kmínem). Uvařené brambory dáme do pekáčku s máslem, česnekem,natrhanou meduňkou a pečeme cca 20 minut (180°C) nebo dle libosti. Mezitím si připravíme kapra, osolíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej a opečeme kapra do zlatova. Šťáva která nám zůstane po kapru na pánvi zahříváme, přidáme sušené nadrcené bylinky, cca 1dcl bílého vína (nebo opět dle libosti ), zaprášíme moukou a mícháme metlou aby se nám utvořila omáčka nebo krém...dosolíme a dochutíme podle sebe. 
Poznámka - omáčka je velmi chuťově výrazná, díky většímu množství vína.

Komentáře

Oblíbené příspěvky