SOYA BOURGUIGNON/SOJA PO BURGUNDSKU
První novoroční oběd...soja, hodně vína a sametové brambory mmm
- sojové kostky /asi jeden a půl pytlíku/
- červená cibule
- mrkev
- červené víno
- houby
- bobkový list
- sůl a čerstvě mletý pepř
- rajčatové pyré
- hladká mouka
- olej
- máslo
- česnek /cca 3 stroužky/
- tymián
Soju si uvařím předem /já vařím soju ve vodě se sojovou omáčkou, sladkou i klasik - hodně silný vývar/ a vymačkám přebytečnou vodu. Mrkev i cibuli si nakrájím na kolečka nebo půlkolečka. Na rozpáleném oleji osmažím zprudka sojové kostky a dám si je stranou, pak na pánev dám mrkev, cibuli a chvilku opékám. K zelenině přidám zpět sojové kostky, zapráším moukou /asi dvě lžíce/ a dál chvíli opékám. Pak zaliji vínem /já dala tak nějak od oka - asi 2dcl možná víc/, přidám rajčatové pyré, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, opepřím, osolím a nechám pomalu vařit/probublávat - cca 45min. Ke konci si osmažím houby na másle a přidám do omáčky, kterou ještě případně dochutím vínem či kořením.
K omáčce podávám brambory pečené /předvařené/ na másle a podušenou brokolici.
- sojové kostky /asi jeden a půl pytlíku/
- červená cibule
- mrkev
- červené víno
- houby
- bobkový list
- sůl a čerstvě mletý pepř
- rajčatové pyré
- hladká mouka
- olej
- máslo
- česnek /cca 3 stroužky/
- tymián
Soju si uvařím předem /já vařím soju ve vodě se sojovou omáčkou, sladkou i klasik - hodně silný vývar/ a vymačkám přebytečnou vodu. Mrkev i cibuli si nakrájím na kolečka nebo půlkolečka. Na rozpáleném oleji osmažím zprudka sojové kostky a dám si je stranou, pak na pánev dám mrkev, cibuli a chvilku opékám. K zelenině přidám zpět sojové kostky, zapráším moukou /asi dvě lžíce/ a dál chvíli opékám. Pak zaliji vínem /já dala tak nějak od oka - asi 2dcl možná víc/, přidám rajčatové pyré, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, opepřím, osolím a nechám pomalu vařit/probublávat - cca 45min. Ke konci si osmažím houby na másle a přidám do omáčky, kterou ještě případně dochutím vínem či kořením.
K omáčce podávám brambory pečené /předvařené/ na másle a podušenou brokolici.
Komentáře
Okomentovat