GRATINOVANÉ BRAMBORY S ČEDAREM

 Suroviny 

• brambory 
• mléko /případně rostlinné mléko/ - cca hrnek a půl
• mouka
• máslo - cca dvě lžíce
• sůl
• pepř
• strouhaný čedar + další sýr dle výběru
• zelené bylinky na ozdobu
*poznámka - suroviny beru od oka, takže každý dle sebe. 

Postup

Brambory nakrájíme na tenké plátky (já používám i se slupkou) a skládáme je do řádky do pekáčku. Doporučuju brambory ještě posolit trochu.
V kastrůlku si rozpustím cca 2 lžíce másla a posypu trochu hladké mouky, jako na jíšku. Potom postupně přilévám mléko a pořádně promíchám do hladka. Přidáme sůl, pepř a necháme chvilku povařit, aby omáčka trochu zhoustla a přidáme nastrouhaný sýr. Omáčku opět lehce povaříme aby se sýr pořádně roztál. 
Hotovou omáčkou zalijeme brambory (brambory by neměli být moc na těsno, aby zatekla i mezi) a dáme do trouby cca na 190’C.. přikryla jsem alobalem a pekla cca 40 minut, pak odkrýt a nechat ještě dopéct dozlatova. 

                   
                        
                   





Komentáře

Oblíbené příspěvky