Mašle se sojou a tomato-smetanovou omáčkou

bezvaječné těstoviny
sojová drť
čerstvá bazalka
rajčatový protlak/pyré
česnek
rostlinný olej
smetana ke šlehání/sojová smetana (popř. sojový zajíc)
pepř,sůl, cukr

Uvaříme těstoviny a soju (dle svého-já vařím se sojovou omáčkou sladkou i klasik nebo houbovou a kořením, popř. zel bujon). Nasekáme si česnek nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji, jen chvilku necháme.
Přidáme rajčatový protlak nebo pyré, zamícháme, osolíme/opepříme/ocukrujeme (aby to mělo trochu nasládlou chuť,protlak je moc kyselý a trpký), taky přidáme uvařenou vymačkanou sojovou drť a necháme chvilku /cca 15minut/ dusit s občasným promícháním - má to potřebu bublat a prskat co nejvíc to jde :)
Mezitím si nasekáme čerstvou bazalku, kterou taktéž přidáme k protlaku/pyré s drtí a ještě chvilku dusíme a mícháme.
Pak zalijeme trochou smetany (kdo jak rád, třeba i bez), zamícháme a dál nevaříme. Přisypeme uvařené těstoviny,promícháme a ozdobíme lístky bazalky. Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky