Cizrna na paprice

 cizrna
 pórek
 zeleninový bujón/vývar
 cibule
 citron
 olej
 sladká paprika (koření)
 smetana (spíš 30% nebo sojová)
 sůl/pepř

Cizrnu namočíme přes noc a pak uvaříme do měkka nebo koupíme v plechovce (ta je lepší, vyzkoušeno obojí). Část cizrny rozmixujeme (i se šťávou) a necháme stranou. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, zamícháme a zalijeme zbylou šťávou z cizrny a dolijeme vývarem/bujónem. Až je cibule měkká, tak jí s vývarem taky rozmixujeme a přidáme rozmixovanou cizrnu, celou cizrnu, na kousky nakrájený pórek (trochu si necháme na ozdobu) a necháme opět povařit aby pórek změkl. Když je pórek měkký, sundáme z ohně, přimícháme smetanu a dochutíme citronem,solí a pepřem. Ozdobíme zbytkem pórku a podáváme třeba s opečeným domácím chlebem :)


Komentáře

Oblíbené příspěvky