Kokosový cheesecake s ovocem
SUROVINY NA FORMU O PRŮMĚRU 22 CM
600g tvarohu – já použila tučný
600g tvarohu – já použila tučný
3 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra z půlky
citronu
citronová šťáva z půlky
citronu
sušený kokosový nápoj (npř.
Topnatur) – dle chuti
čerstvé ovoce na ozdobu
NA KORPUS
sušenky cca 120g – lotusky, bebečka, apod.
máslo cca 80-100g
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, přidáme změklé máslo a
spojíme v „těsto“. Sušenkové těsto nandáme do formy a rozprostřeme, i po
stranách formy když ho máme dost. Pořádně ho tam umačkáme ať drží a dáme na
chvilku do lednice. Pak si předehřejeme troubu na 180° a na pár minut dááme
korpus předpéct, asi 8 minut.
Mezitím si uděláme náplň. Tvaroh, vejce, citr. šťávu i kůru,
cukr a kososový nápoj dáme do mísy a pořádně promícháme, nejlépe metličkou. Předpečený
korpus necháme vychladnout a přidáme tvarohovou náplň, pečeme na 180° cca 15
minut a pak necháme dopéct na 150°asi 40 minut. Tvaroh při pečení trochu naroste,
ale při chladnutí spadne a udělá hezký okraj. Mě okraj i krásně zezlátl.
Po
dopečení necháme vychladnout v pootevřené troubě, ozdobíme ovocem a dáme
chladit na pár hodin do lednice.
Komentáře
Okomentovat