Kokosový cheesecake s ovocem

SUROVINY NA FORMU O PRŮMĚRU 22 CM
600g tvarohu – já použila tučný
3 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra z půlky citronu
citronová šťáva z půlky citronu
sušený kokosový nápoj (npř. Topnatur) – dle chuti
čerstvé ovoce na ozdobu

NA KORPUS
sušenky cca 120g – lotusky, bebečka, apod.
máslo cca 80-100g

Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, přidáme změklé máslo a spojíme v „těsto“. Sušenkové těsto nandáme do formy a rozprostřeme, i po stranách formy když ho máme dost. Pořádně ho tam umačkáme ať drží a dáme na chvilku do lednice. Pak si předehřejeme troubu na 180° a na pár minut dááme korpus předpéct, asi 8 minut.
Mezitím si uděláme náplň. Tvaroh, vejce, citr. šťávu i kůru, cukr a kososový nápoj dáme do mísy a pořádně promícháme, nejlépe metličkou. Předpečený korpus necháme vychladnout a přidáme tvarohovou náplň, pečeme na 180° cca 15 minut a pak necháme dopéct na 150°asi 40 minut. Tvaroh při pečení trochu naroste, ale při chladnutí spadne a udělá hezký okraj. Mě okraj i krásně zezlátl.
Po dopečení necháme vychladnout v pootevřené troubě, ozdobíme ovocem a dáme chladit na pár hodin do lednice.




Komentáře

Oblíbené příspěvky