Světlý chléb
- 500g hladké mouky
- kostka čerstvého droždí
- 400ml vody
- lžička soli
- lžička cukru
- případně semínka nebo kmín
Z cukru, trochu vody a droždí necháme vzejít kvásek na teplém místě.. doporučuju už ve velké míse kde se bude chleba zadělávat. Až je kvásek hotový, dolejeme zbytek vody a postupně přisypáváme mouku a zaděláváme těsto. Těsto by se nemělo lepit, pokud ano, tak dosypeme trochu mouky. Hotové těsto necháme cca 15-20 minut kynout na teplém místě bez průvanu a přikryté čistou utěrkou. Mezitím předehřejeme troubu na 220°C a vyložíme plech pečícím papírem. Po vykynutí vytvoříme bochníček a přesuneme na plech, já ho i nařízla, ale asi není třeba. Pečeme cca 30 minut, ale kontrolujeme.. pak necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Okomentovat