Hustá nudlová polévka s thajským nádechem.

jarní cibulka
čerstvý zázvor
česnek
zeleninový bujón
čínské bezvaječné nudle
skořice mletá
chilli koření
sojová omáčka
hladká mouka
škrobová moučka
citron

Jarní cibulku nasekáme najemno,nasypeme na rozpálený olej, nastrouháme kousek zázvoru /asi 5cm/, přidáme prolisovaný česnek, trochu skořice,pepře,soli a promícháme. Potom přidáme lžíci hladké mouky, lžičku škrobové moučky,bujón a zalejeme necelým litrem vroucí vody...necháme vařit. Po nějak době vložíme nudle a necháme je ve vývaru uvařit do měkka. Pak vývar - i když je z toho nakonec spíš taková omáčka - dochutíme ještě sojovkou či citronem, dle chuti, já dala obojí.


Komentáře

Oblíbené příspěvky