GHÍ - PŘEČIŠTĚNÉ MÁSLO

Přepuštěné máslo nebo přečištěné (v Indii také elixír zdraví) asi zná každý.. buď z indické ajurvédské medicíny nebo od babiček a prababiček, takže netřeba dlouhého popisování. Dlouho jsem se k tomu dostávala, tak konečně ...
- Ghíčko je vhodné pro lidi s alergií na laktózu a taky se nepřepaluje, bod zakouření je až na 200°C/250°C -

Kostku nesoleného másla rozehřeji v hrnci a na mírném ohni nechám probublávat cca 25minut, přitom sbírám syrovátkovou pěnu (dá se také zužitkovat). Až se mi na dně objeví zlaté usazeniny (ne hnědé!) tak sundám z ohně, aby se máslo nepřipálilo a posbírám zbytek pěny. Ve finále by měla zůstat zlatá čistá tekutina, kterou přecedíme přes plátno (od usazenin) a slijeme do připravených skleniček.


Komentáře

Oblíbené příspěvky