/ Indická cizrna s bramborovou plackou a mátovým přelivem /

- opět co dům dal -
CIZRNA
- přes noc namočená a uvařená cizrna
- cibule
- římský kmín
- garam masala
- čerstvá rozmixovaná rajčata /popř. protlak/
- limetková šťáva
- třtinový cukr
- nakonec nasekaná máta
BRAMBOROVÝ KARBANÁTEK
- vařené brambory
- pražený římský kmín
- cibule
- čertsvý koriandr
- česnek nahrubo
- limetková šťáva i kůra
- dala jem ještě trochu Panko strouhanky /při smažení se trochu rozpadají/
PŘELIV
- hustý bílý jogurt
- najemno nasekaná čerstvá máta
Na rozpáleném oleji osmažit na kolečka cibuli a římský kmín, přidat rozmixovaná rajčata, garam masalu, třtinový cukr, limetkovou šťávu a nakonec cizrnu. Vše povaříme do zhoistnutí.
Vařené brambory rozmačkáme s nasekanou cibulí, česnekem, koriandrem, praženým cuminem a po vychladnutí dochutit limetkovou kůrou a šťávou. Tvoříme placky a n rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Komentáře

Oblíbené příspěvky